Toonkunstkoor Maastricht
Passieconcert 2003
 


zondag 23 maart 2003 ~ 15.00 uur 
Sint Janskerk, Vrijthof Maastricht 


Toonkunstkoor Maastricht
Orkest Toonkunst Maastricht*
Jean-Pierre Steyvers, orgel
koorsolo´s: Karin Ruwette 

  Requiem Duruflé by ToonkunstkoorMaastricht 
(http://soundcloud.com/toonkunstkoormaastricht/requiem-durufle)

Programma:

De Klerk: Pater Noster
voor koor a cappella
Rheinberger: Stabat Mater
voor koor
, orgel en strijkorkest
Rossini: Fac ut portem
(uit: Stabat Mater) voor
mezzosopraan en orgel

(pauze)

Duruflé:

 

Requiem 
(versie 1961) voor  mezzosopraan, bariton, cellosolo, koor, orgel en orkest

Jan Hupperts,
dirigent

Frans Kokkelmans,
bariton

Gabor Bartos,
cellosolo

Kalki Schrijvers,
mezzosopraan

 


Biografieën solisten en dirigent

Jan Hupperts werd geboren in Gulpen. Na het muzieklyceum Maastricht, waar hij de diploma´s LO en MO piano/orgel behaalde, vervolgde hij zijn studie aan het conservatorium te Amsterdam bij George van Renesse en Jaap Spaanderman.Zijn pianostudie voltooide hij bij Walter Kaufmann.
Hij was mede-oprichter en vijftien jaar lang eerste dirigent van de Zuid-Nederlandse Opera.
Thans is Jan Hupperts dirigent van het Toonkunst-Oratoriumkoor te Roermond en het Toonkunstkoor Maastricht.

Kalki Schrijvers werd geboren in Maastricht. Zij volgde haar studie aan het Conservatorium aldaar waar zij in 2001 afstudeerde.
Thans zet ze haar opleiding voort en volgt in de operaklas van het Conservatorium te Maastricht de tweede fase tot uitvoerend musicus. In juni 2003 hoopt Kalki af te studeren.
In november 2001 trad zij op als soliste bij Opera Zuid in Death in Venice van Benjamin Britten en in november 2002 zong zij de rol van Dorabella in Cosi van Tutte van Mozart, een productie van de operaklas van het Maastrichts Conservatorium.

Frans Kokkelmans studeerde aan het Conservatorium in Maastricht waar hij momenteel hoofdvakdocent Zang is. Na zijn studie was hij 6 jaar verbonden aan het Stadttheather in Aken. Daarna werkte hij als freelance zanger mee in producties in Dortmund, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Aken en Tilburg. 
Frans Kokkelmans is als oratoriumzanger een veel gevraagd solist. Hij geeft ook regelmatig lied-recitals o.a. ltalienisches Liederbuch van Wolf, Die schöne Müllerin van Schubert en Dichterliebe van Schumann. Hij werkte mee aan TV-programma's en aan CD-opnames (de Zauberflöte, Carmina Burana, Elias, Paulus en de Hohe Messe van Bach).

Gabor Bartos is oorspronkelijk afkomstig uit Hongarije maar woont vanaf 1982 in Maastricht waar hij sindsdien cellist is in het Limburgs Symphonie Orkest. Behalve cellist is Gabor Bartos pedagoog (hij gaf o.a. les volgens de Kodály-methode) en eigenaar van een bedrijf dat "muziek op maat voor elke gelegenheid" levert. 
Gabor is ook oprichter van "The Spats Company" een ensemble dat zich specialiseert in muziek uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. In dit ensemble speelt hij behalve cello ook contrabas en laat hij zich bovendien, zeer verdienstelijk, als zanger horen. Dat zingen gaat terug naar zijn jeugd toen hij zijn muziekopleiding begon als jongenssopraan in het beroemde kinderkoor van de Hongaarse Radio.

Jean-Pierre Steyvers stamt uit een muzikale familie. Zijn vader was dirigent, organist en muziekdocent. Zijn broer Peter is verbonden als eerste hoboïst aan het LSO. Na afsluiting van zijn studie piano, orgel en kerkmuziek aan het Maastrichts Conservatorium zette hij zijn orgelstudie voort te Amsterdam en bezocht de nodige interpretatie cursussen bij musici met klinkende namen als Ton Koopman, prof. dr. Lohmann te Stuttgart en prof. Rubsam uit Chicago.
In zijn carriere als musicus heeft hij meerdere malen met succes deelgenomen aan internationale orgelconcoursen. Hij heeft zich hierbij vooral ontwikkeld tot een (eigenzinnige) uitvoerder van J.S. Bach.


*Orkest speciaal voor deze gelegenheid samengesteld
door Gabor Bartos